Sprawdź, gdzie kupić sok z kapusty, wejdź na https://superbutelki.pl/pl/c/Soki/118.

Artykuły fermentowane po latach zapomnienia ponownie wracają do menu Polaków. Do kapusty i buraków dołączają także nowe, przedtem mniej znane warzywa oraz owoce. Pisząc o leczniczych atutach fermentowanego jedzenia nie sposób pominąć także napojów takich jak kombucza, maślanka albo rozmaitego typu zakwasy i soki z kiszonych warzyw. Głównie te ostatnie są warte uwagi – pozwalają łatwo i błyskawicznie dostarczyć naszemu ciału substancje niezbędne dla jego poprawnego działania.

Jakie składniki zawiera sok z kiszonej buraków i kapusty?

Sok z kapusty kiszonej to napój zawierający masę substancji mających korzystny wpływ na nasze zdrowie. Głównym składnikiem są bez wątpienia bakterie kwasu mlekowego odpowiedzialne za fermentację. Sok z buraków, kapusty czy inny kiszonek to także wspaniałe źródło witamin. Warte uwagi jest głównie duże stężenie witaminy C – już filiżanka tego napoju zawiera jej więcej niż cytryna. Soki z kiszonek warto również pić ze względu na zawartość witamin z grupy B, witaminy K i P, a także duże nasycenie solami mineralnymi.

Sok z kapusty kiszonej – dlaczego należy go pić?

Sok z kiszonych buraków, ogórków czy kapusty, ze względu na zawartość bakterii fermentacji mlekowej pożytecznie wpływa na pracę układu pokarmowego oraz naszą odporność. Na domiar tego nagromadzenie witamin polepsza działalność układu nerwowego, łagodzą symptomy cukrzycy, depresji i szkorbutu, jak również pomagają walczyć z osłabieniem psychicznym i fizycznym. Po kwaszonki winny ponadto sięgnąć ludzie zmagający się z chorobami układu pokarmowego, takimi jak np. refluks czy wrzody dwunastnicy. Wzmacniają one również apetyt i stanowią ochronę podczas leczenia antybiotykami i pobudzają apetyt.

Nasze dane teleadresowe:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice

Mob.: +48 669-997-776
E-mail: [email protected]